Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ve sendika üyeleri, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araya geldi.

Özden, burada yaptığı açıklamada, bir kablo firmasında çalışan bazı işçilerin sendikalarına üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ileri sürdü.

"ANAYASAL HAKLARINI KULLANDIKLARI İÇİN İŞTEN ÇIKARILDILAR"

İşçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını ifade eden Özden, "Örgütlenme özgürlüğü anayasa ve yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur. 31 Ağustos'ta 3 arkadaşımız, 3 Eylül'de 8 arkadaşımız, 10 Eylül'de de hiçbir hukuksal dayanak olmadan 2 arkadaşımız 25/2 maddesinden işten atıldı. Bu arkadaşlarımız sırf anayasal haklarını kullandıkları için işine son verildi" dedi.

Özden, sendika olarak hak ve adaletten yana olduklarını belirterek "İnsanların haklarını yemekten Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını çiğnemekten vazgeçin. İnsanların ekmeği ile oynamaktan vazgeçin" diye konuştu.

"ÖLDÜRÜLEN İŞÇİ HAKLARI İÇİN CENAZE NAMAZI"

Açıklamanın ardından bir sendika üyesi imam kıyafeti giydi. Daha sonra "öldürülen işçi hakları" yazılı tabut önünde gıyabi cenaze namazı kılan sendika üyeleri bir süre slogan attı.