Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı

Araba kullananların en büyük derdi bilindiği üzere ehliyet. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise şöyle bir öneri getiriyor : 'Ölümlü ya da yaralamalı hiç bir trafik kazasına karışmamış olan sürücülere yönelik bir defaya mahsus ehliyet affı çıkarılsın.'

"Trafik çok yönlü ve sorunlu bir alan durumundadır"

"Ülkemizde en önemli sorunlardan biri de özellikle büyük kentlerde trafik sorunudur. Bu bağlamda trafik çok yönlü ve sorunlu bir alan durumundadır. Trafikte var olan sorunlar yanında önemli bir konu da karayolları trafik kanunun suç sayıldığı bir fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülerin ehliyetinin geçici süreyle el konulanların durumudur. Yaptıkları kural ihlallleriyle 6 ay, 2 yıl, 5 yıl ,10 gibi yıl süreleriyle sürücülerin belgeleri geri alınıp cezalar uygulanmakta ve karayolları sücü belgesine el konulmaktadır."

"Mağduriyetlerin sona erdirilmesini temenni ediyoruz"

"Ehliyet affını sürücülerin hatasından,işledikleri kabahattan pişman olanlar için getirilmesi yönünde kanun teklifini meclis başkanlığına sunmuştum. Bir an önce ehliyet affı beklentisi olan bu kadar temsilci olmuş farklı illerden gelmiş arkadaşlarımızın da talepleri doğrultusunda meclisin gündemie bu konuyu alması, vermiş olduğumuz kanun teklifinin değerlendirilmesini ve bir an önce insan canına kast etmemiş,yaralamamış yalnızca bir hatasından dolayı ehliyetinden olmuş ve evine ekmek götürme kavgasındaki soför arkadaşlarımızla kendi yaşamlarını bu yolla sürdürenlerin mağduriyetlerinin sona erdirilmesini temenni ediyoruz."