Yerel yetkililer, bir balıkçının, güney Japonya'daki bir adada düzinelerce koruma altındaki deniz kaplumbağasıbalık ağlarına yakalandıktan sonra bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti .

Geçen Perşembe günü, Tokyo'nun yaklaşık 1.600 kilometre (1.000 mil) güneybatısındaki uzak Kumejima adasındaki bir plajda, 30 ila 50 arasında yeşil deniz kaplumbağası, boyunlarında ve başka yerlerde bıçak yaralarıyla ölü veya ölmek üzere bulundu.

Yerel bir deniz kaplumbağası koruma kuruluşu olan Kumejima Umigame-kan'da kıdemli personel olan Yoshimitsu Tsukakoshi'ye göre, bu "son derece tüyler ürpertici bir sahneydi".

Tsukakoshi Salı günü AFP'ye verdiği demeçte, "Deniz kaplumbağaları nazik yaratıklar ve insanlar onlara yaklaştıkça uzaklaşıyorlar. Bu gün ve yaşta olabileceğine inanamadım." dedi.

Yerel balıkçı kooperatifinin başkanı Yuji Tabata, AFP'ye verdiği demeçte, sorumlu adamın düzinelerce solungaç ağına dolandıktan sonra hayvanları bıçakladığını itiraf ettiğini söyledi.

İsmi açıklanmayan balıkçı, kooperatife, birbirine dolanan kaplumbağaların birçoğunu serbest bıraktığını ancak hayvanlarla mücadele ettikten sonra onları zayıflatmak için bıçaklamaya başladığını söyledi.

Bir belediye yetkilisi AFP'ye verdiği demeçte, yerel kasaba yönetimi ve polisin ölümleri araştırdığını söyledi ve balıkçının olay nedeniyle ceza alıp alamayacağını söylemeyi reddetti.

Yerel yetkililer, balıkçıların kaplumbağaların ekonomik zarara yol açtığı yönündeki iddialarını dikkate almaya çağırdı.

Malezya'da 2 askeri helikopter çarpıştı! 10 kişi öldü Malezya'da 2 askeri helikopter çarpıştı! 10 kişi öldü

Yerel raporlar, bölgedeki bazı balıkçıların kaplumbağa nüfusunun arttığına inandığını söyledi.

Yaratıklar balıkçı tekneleriyle çarpışabilir, kendilerini yaralayabilir ve zanaatkarların pervanelerine zarar verebilir.

Tabata, topluluğun kaplumbağaların geçimlerini sağlamak için bağımlı oldukları balıklara ev sahipliği yapan deniz otunu yemesinden de endişe duyduğunu söyledi.

Olayın nadir olduğunu ve balıkçıların düzenli olarak kendi hatlarına yakalanan kaplumbağaları çözdüğünü vurguladı.

Bunun bir daha yaşanmaması için fikirler üretme sürecindeyiz” dedi.

Bu haberde kaynak ANews'tir.