Yaklaşan Kurban Bayramı ve okulların da tatile girmesi sonrası yollarda hareketlilik ortaya çıktı. Bayram ve tatil için seyahat kararı alanlar otobüs bilet fiyatlarındaki son durumu görünce şaşkınlığa uğruyor.

Akaryakıta gelen ve ardı arkası kesilmeyen zamlar, otobüs firmalarını olumsuz etkilerken durumdan bilet fiyatları da nasibini aldı.

Bilet fiyatlarını yakından ilgilendiren akaryakıtta motorinin litre fiyatı 30 TL'nin üzerini görünce zaten yüksek olan bilet fiyatları daha da artış gösterdi.

OTOBÜS BİLETLERİNDE GÜNLÜK DEĞİŞİM

Akaryakıta gelen zamların ardından yolculuklar da eskisi gibi olmamaya başladı. Seyahat kararı almak zorlaşırken yola çıkmak isteyenlerin ciddi bir harcamayı göze alması gerekiyor.

OTOBÜS FİRMALARI REZERVASYONU KAPATTI

Fiyatlardaki fahiş yükselişle birlikte daha da zamlanan biletlere otobüs firmaları tarafından bir hamle daha yapıldı. Buna göre otobüs firmaları bilet rezervasyon sistemini kapatarak günlük satış kararı aldılar.

2 AYDA YÜZDE 65 ZAM

Akaryakıttaki son zamların ardından Ramazan Bayramı'ndan itibaren otobüs bilet fiyatlarında ortalama yüzde 65 fiyat artışı gözlemlendi.

OTOBÜS BİLETLERİ NE KADAR?

Otobüs firmaları 1,5-2 saat arası mesafelere 120 TL ücret talep ederken 20 saat ve üzeri yolculuklar için 650 TL ile 750 TL arasında ücret çıkarmaya başladı.

Bayram öncesi İstanbul'dan Türkiye'nin dört bir yanına seyahat etmeye çalışanlar için bilet fiyatları şöyle seyrediyor:

İstanbul Trabzon biletleri: 620 TL

İstanbul - Diyarbakır biletleri: 600 TL

İstanbul - Sivas biletleri: 550 TL

İstanbul - İzmir biletleri: 500 TL

İstanbul - Antalya biletleri: 490 TL

İstanbul - Ankara biletleri: 350 TL

Şişli'de yol çöktü! Çukura düşen araçlar işte böyle çıkarıldı Şişli'de yol çöktü! Çukura düşen araçlar işte böyle çıkarıldı

NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR?

Bilet fiyatlarının bu hali, yolculuk yapma niyetinde olan vatandaşları kara kara düşündürürken özel araçlarıyla seyahat edecekleri de yüksek akaryakıt fiyatları karşılıyor. Nerede o eski bayramlar sorusunun daha büyük anlam kazandığı bir bayram yaşanacak gibi görünüyor.