Göreve geldiği günden bu yana işçilerin yanında olan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert,  emekçileri için çalışmaya devam ediyor. kurumadan emeğinin karşılığını vermek için çalışıyor. Günden güne özveriyle büyüyen Öz Sağlık İş Sendikası, işçilerine daha iyi olanak sağlamak adına ilişkilerini güçlendirme devam ediyor

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ve beraberindeki sendikamız heyeti “Uluslararası Sendikal Çalışmalar ve İşkoluna İlişkin Karşılıklı Tecrübe Aktarımı Programı” kapsamında Lübnan ziyaretlerine devam ediyor.

Mühendis Tek-Sen, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolunda yeni yönetimini belirledi Mühendis Tek-Sen, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolunda yeni yönetimini belirledi

Genel Başkan Sert Lübnan temaslarının ikinci gününde Sağlık Bakanı Dr. Firas Al Abyad tarafından kabul edildi,  Eski Eğitim Bakanı ve Sayda Milletvekili Bahia Hariri’yi, Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTL) ve Lübnan Sağlık Çalışanları Sendikası’nı ziyaret etti.

Kabul ve ziyaretler sırasında Genel Başkan Devlet Sert’e Genel Başkan Yardımcıları Adem Yavuz ve Mustafa Özüpek ile Sendikamız Heyeti eşlik etti.

LÜBNAN SAĞLIK BAKANI DR. FİRAS AL-ABYAD SENDİKAMIZ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Genel Başkan Devlet Sert ve sendika heyeti Lübnan Sağlık Bakanı Dr. Firas Al-Abyad’ı ziyaret etti. Ziyarette Lübnan Genel İşçi Sendikaları

Konfederasyonu (CGTL) Genel Başkanı Bechara El-Asmar ve CGTL Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Lübnan Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanı Saadeddine Sakr hazır bulundu.

Lübnan Sağlık Bakanı Dr. Firas Al-Abyad, Türkiye’nin desteğini her zaman aldıklarını ve bunun için Türkiye’ye minnettar olduklarını belirtti. Ülke olarak yaşadıkları sıkıntıları aşmak için Türkiye’nin yardımlarının devam ettiğini ve geçtiğimiz günlerde 90 ton ilaç yardımı geldiğini söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkinin güçlenerek devam ettiğini kaydeden Lübnan Sağlık Bakanı Dr. Firas Al-Abyad, Sayda (Beyrut’a 44km) şehrinde bulunan ve TİKA’nın yaptığı Türk Travma ve Rehabilitasyon Hastanesi vasıtasıyla Türkiye’nin, Lübnan’ın sağlık sistemine büyük katkı yaptığını belirtti.

Sert: “Sağlık ve Sosyal Hizmet Alanındaki İlişkilere Katkı Sağlamak İstiyoruz”

Görüşmede Genel Başkan Devlet Sert’te, iki ülke arasında devam eden protokol ve anlaşmalardan mutluluk duyduğunu ifade ederken, sağlık ve sosyal hizmetler iş kolundaki en büyük sendika olarak iki ülke arasındaki ikili ilişkilere katkı sağlamak için çaba sarf edeceklerini söyledi.

ESKİ EĞİTİM BAKANI VE SAYDA MİLLETVEKİLİ HARİRİ’YE ZİYARET

Öz Sağlık- İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ve Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz ve Mustafa Özüpek Lübnan temasları kapsamında Eski Eğitim Bakanı ve Sayda Milletvekili Bahia Hariri’yi ziyaret ettiler.

Ziyarette Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTL)  Genel Sekreteri ve Lübnan Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanı Saadeddine Sakr de hazır bulundu.

Hariri, görüşmede Türkiye ve Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalayarak stajyer doktor değişimi programıyla birlikte ilişkiyi güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Sert: “Sorunların Çözümü İçin Aracı Olmak İstiyoruz”

Eski Eğitim Bakanı ve Sayda Milletvekiline sendika heyetini kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkanı Devlet Sert, “Sorunların çözümü için aracı olmak istiyoruz. Covid-19’dan dolayı yaşanan sorunlar var. Dünyada ekonomi kötüye gidiyor ve bu da ülkelerimizi etkiliyor. Lakin çok çalışarak bunları aşacağız. Covid-19 döneminde Türkiye’nin gösterdiği çaba takdire şayandır. Burada da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının payı yüksektir. Belirtilen talepleri yetkililere ileteceğiz ve gerekli olması durumda aracı olmaya da hazırız” şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere Lübnan Eski Eğitim Bakanı ve Milletvekili Hariri; 2005 tarihinde öldürülen Lübnan Eski Başbakanı Refik Hariri’nin ablası ve yine Lübnan Eski Başbakanlarından Saad Hariri’nin de halası olması nedeniyle, ülkede verilen demokrasi mücadelesinde öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

LÜBNAN GENEL İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (CGTL) VE LÜBNAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI SENDİKASI’NA ZİYARET

Öz Sağlık- İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ve beraberindeki sendika heyetinin Lübnan ziyaretlerindeki bir sonraki durağı Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTL) ve Lübnan Sağlık Çalışanları Sendikası oldu.

Genel Başkan Sert, Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTL) Genel Başkanı Bechara El-Asmar ve CGTL Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Lübnan Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanı Saadeddine Sakr’ı konfederasyon merkezinde ziyaret etti.

CGTL Başkanı Bechara El-Asmar, sendikanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken aynı zamanda HAK-İŞ Konfederasyonu ve Öz Sağlık-İş Sendikasının vermiş oldukları destekten dolayı minnettar olduklarını belirtti.

Genel Başkan Devlet Sert ise, özellikle 2006’daki iç savaş ve Beyrut Liman patlamasının ardından kardeş Lübnan halkının ve sendikaların yanında olmaktan onur duyduklarını belirterek bu dayanışmanın artarak devam etmesini hedeflediklerini söyledi.