Öz Taşıma İş Sendikası, Ağustos ayının başından bu yana Etis Lojistik A.Ş.' de örgütlenme çalışması yürütmektedir.

Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması! Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması!

Etis Lojistik A.Ş. 200’ün üzerinde tır, kamyon ve iş makinası parkı ile ülke genelinde etkili alanında marka değerine sahip bir lojistik firmasıdır. Her yıl taşıma rekorları kıran Etis Lojistik A.Ş.  ülke genelindeki tahmil-tahliye, depolama ve torbalama alanlarında çözüm ortağı olduğu Gübretaş gibi önemli müşterilerinin lojistik hizmetlerini başarıyla üstlenmiştir.

Öz Taşıma İş Sendikası, Etis Lojistik A.Ş. örgütlenme çalışmaları yaptığı dönemde işveren yetkilileri işçilerin davranışlarından şüphelenerek işyerinde çalışanları ikna odalarına çekerek durumu anlamaya çalışmış ve üyelerinin örgütlenmemeleri için çeşitli baskı ve tehditlerde bulunmuş, son çare olarak 3 emekçi arkadaşların iş akitlerini sonlandırmıştır.

Etis Lojistik'te çalışan işçilerin sendikaya üye olduktan sonra işverenin bu durumdan rahatsız olduğu ve işverenin sendikaya üye olan üç emekçinin iş hakkını feshetttiği belirtildi. Bunun üzerine Öz Taşıma İş Sendikası 25 Ağustos Perşembe günü saat 12.00'da basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. 

Öz Taşıma İş Sendikası konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;

"Öz Taşıma İş Sendikası olarak 25 Ağustos 2022 Perşembe Günü saat 12:00' de Atalar Mahallesi Aziziye Zaferi Sokak Körfez Kocaeli Gübretaş Tesisleri'nde basın bildirimizi okuyacak, Etis Lojistik çalışanlarının yanında olacak, açlıkla terbiye edilmeyeceğimizi ve alın terimizin karşılığını alana kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz."