DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

EYT sorunu uzun zamandır gündemde olan bir konu. EYT'lilerin seslerini duyurma çabaları her geçen gün artarak devam ediyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise EYT formüllerinin konuşulduğu açıklamasını yapmıştı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun da bugün TV100 ekranlarında yayınlanan "100'den 12'ye" programına konuk olarak EYT sorununa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Özgür Erdursun EYT sorunu hakkında "EYT büyük ihtimalle Ocak ya da Şubat ayında çıkacak" ifadelerini kullandı. Özgür Erdursun açıklamalarının devamında ise şunları kaydetti:

"Kadınlar 7200, erkekler 9000 günle emekli olabilecekler. Bu yasa dediğimiz gibi netleşti. Büyük ihtimalle meclis görüşmelerinde bütçe hazırlanırken Çalışma Bakanlığı'nın bütçesine EYT'lilerin maliyetleri hesaplanıp konulacak ve yasa büyük ihtimalle de 2023'ün Ocak, Şubat'ından itibaren yürürlüğe girecek şekilde çıkacak diye düşünüyorum."

"EYT'liler planlama yapmalı"

Moderatör Kerem Kırçuval'ın "Emekli olmaya hazırlananlar ne yapmalı?" sorusuna ise Erdursun "Planlama yapmalı. Planlama yapmazlarsa şayet bir anda yasa çıktığında 5000, 7000 ve 9000 günle emekli olabileceğini zannedecek. Bizim emekli sistemimizde son 2520 güne bakılır." yanıtını vererek EYT'lileri uyardı.

Erdursun, "AK Partili'si, MHP'lisi, HDP'lisi, CHP'lisi siyaseti bir kenara koydular. Bizim hakkımızı elimizden alamazsınız. Biz size bizim hakkımızı elimizden alın diye oy vermedik ya da hakkımız elimizden alındı, biz size oy veriyoruz ki bu hakkımızı bize geri verin. Niye oy verdik o zaman? diyor insanlar. Bazen aşağılandılar bazen hor görüldüler. Halk bu mücadeleye hep devam etti. Mücadelenin sonunda da emeklilikye taşa takılanlar yıl sonunda haklarını alacaklar." değerlendirmesinde bulundu.