Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun uzun zamandır gündemde olan  EYT sorununa dair fikirlerini belirtip EYT'lilere destek oluyor. EYT'lilere verdiği destekle bilinen Erdursun geçtiğimiz gün TV100 ekranlarında yayınlanan 10'dan 12'ye programına konuk oldu.

"Bütçe konuşulmaz, zaten hazinede bu paralar toplanır"

Programda yaptığı açıklamalarla EYT konusuna ve emekli maaşlarına değinen Özgür Erdursun'un konuşmasından satır başları şöyle:

"Şöyle bir mantık var, Türkiye'de vatandaşa bir hakkın verilmesi konusunda sürekli bütçe konuşuluyor. Bütçe konuşulmaz, zaten hazinede bu paralar toplanır. Toplanan parayla da bir kişinin sosyal haklardan yararlanması zorunludur. Türkiye'de şuanda en düşük emekli aylığı 2500 TL'ye tamamlanıyor. 2500 lira gelir elde eden birisine devlet artık sen emeklisin, başının çaresine bak şeklinde yaklaşıyor olaya."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den İBB'ye tepki: Yine kandırmaca, yine yalan AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den İBB'ye tepki: Yine kandırmaca, yine yalan

"Bugün EYT'lilere verilecek para sosyal yardım niteliğinde bir paradır"

"Bugün EYT'lilere verilecek para sosyal yardım niteliğinde bir paradır. EYT'liler bugün emekli olduğu zaman ellerine geçecek paranın ortalaması 3290 liradır. Avrupa'nın sosyal yardım olarak vatandaşına verdiği para bugün Türkiye'de yıllarca çalışma karşılığında aldığınız emekli aylığı. Yıllarca prim ödüyorsunuz ve emekli olma hayali kuruyorsunuz. Emekli olunca aldığınız para 2500 lira, 3000 lira. 10 bin lira alan da var ama ortalaması 3250 lira."