TV100 kanalında yayınlanan Kerem Kurçuval ile 10'dan 12'ye programına Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayınla bağlandı. 

Erdursun, ilk olarak açıklanan enflasyonun yıllık bazda değil de son altı aylık enflasyon bazında memurları, memur emeklilerini ve EYT'l'liler çok yakından ilgilendirdiğini belirtti. 

Öz Sağlık-İş Sendikası: Kamu işçisinin ücretleri %49,25’e tamamlanmalıdır Öz Sağlık-İş Sendikası: Kamu işçisinin ücretleri %49,25’e tamamlanmalıdır

"EMEKLİ AYLIKLARINI ALDIKLARINDA HAYATLARININ ŞOKUNU YAŞACAKLAR"

Şu anda devlet memurlarının aldığı aylık, emeklerini almış olduğu aylık ve EYT’lilerin sistemde görmüş oldukları bugün hesaplanan emekli aylıkları Ocak ayında temmuz ayından aralık arasındaki enflasyon oranına göre artacak.  Bu oranda %3 enflasyon çıkarsa aralık ayında, yüzde 17 buçuk enflasyon farkı verir. Temmuz ayında %42 enflasyon farkı verilmişti. Ocak ayında devlet memurları emekliler ve EYT'liler; emekli aylıklarına aldığında hayatlarının şokunu yaşayacaklar. Gözlerine inanamayacaklar. Nasıl olur diyecekler. %80 enflasyon var benim ailem %17 artmış. Bunun şaşkınlığın yaşayacaklar çünkü yıllık enflasyon oranına göre artış yapılmayacak. Altını çizerek söyleyeyim; %42 fark olacağını da ben size söylediğimde Temmuz ayında 'Özgür bey beklentiye yüksek tutuyorsunuz' demiştiniz. Şimdi de tam tersi oldu. Bunlar TÜİK'in açıklamalarına göre olacaklar  Ben şimdiden size söylüyorum. Ocak ayında hiç kimse şaşkınlık yaşamasın.

Ocak ayında işçi memur, emekli yüzde kaç alacak?

Erdursun, "İşçiyi ayrı tutuyorum. Memur, memur emeklileri, SSK Bağ-kur emeklileri ve Eyt’den  emekli olacaklar; enflasyon oranı %3 açıklanırsa yüzde 17 buçuk  enflasyon farkı yani zam alacaklar. Bu oranlarda da açıklanırsa ortalama %16.85’te de kalabilir. Yani aralık ayında ekstra bir durum olmaz ise memur, memur emeklileri SSK- Bağkur emeklileri ve EYT’liler yüzde 17:30 zam alır.

Deprem mağduru EYT'liler

Marmara depremi ile beraber çoğu kişinin sigorta giriş girişleri ertelendi, prim girişleri yapılmadı. Bu nedenle 31 Aralık 1999 tarihine kadar genişlemelidir diye düşünüyorum.

Videonun devamını izlemek için tıklayın?