Özgür Erdursun TGRT Haber'de canlı yayın konuğu oldu. Son zamanlarda EYT'de yaş sınırı gündemde düşmeyen konular arasında yerini koruyor. Erdursun, EYT'de yaş sınırının getirilmesi takdirde mağduriyetin yeniden artacağına değindi.

"YAŞ ŞARTI ÖZÜNE AYKIRI BİR DURUMDUR"

Erdursun EYT'ye yaş şartının getirilmesi durumunda yeniden bir yaş probleminin daha olacağını söyleyerek, "Büyük depremden 20 bir gün sonra insanlar canın derdindeydi. Bu olayın düşünüyorlardı. Girişler ertelendi çıkışları ertelendi… Bu nedenle kapsam aralık 1999’da olmalıdır. Yaş şartı zaten özüne aykırı bir durumdur. Yaşa takılan bir kişi tekrar yaşa takamazsınız.  Bu kişiler maliyetini zaten karşıladı. Parasını yıllarca ödedi. Ama neden ya şartı geldi ya da neden şu anda yaşı konuşuyoruz? Bir hafta önce konuşmuyorduk. Çünkü işverenler devreye girdi. İşverenler baktı ki; kıdem tazminatı ödenecek ceplerinden para çıkacak aynı zamanda işverenler şunu söylemeye başladı: Birinci öncelik bence para adam kıdem tazminatı konusunda.  İkincisi de biz çalışanlarımızın en verimli olduğu dönemlerde çalışanlarımızı kaybedeceğiz, Buda üretime etkiler gibi Hazine ve Maliye Bakanıyla görüşmeler yapıldı. Bakanı ikna etmiş gibi görünüyor gözüküyor." dedi.

Staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti Now Tv Ana Haber'de! Staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti Now Tv Ana Haber'de!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'EYT'DE YAŞ SINIRI GETİRİLMESİ' KONUSUNA SICAK BAKMAYACAK

"Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Hazine ve Maliye Bakanının düşündüğü gibi düşünüyor. Çünkü 1.500.000 sayısını açıklamıştı. Şimdi son noktayı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan koyacak. Bu noktada da cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden çok başarılı? Çünkü haklı nabzını çok iyi tutuyor. Emeklilikte yaşa takılanların sesini bu kadar çok yüksek çıkması Twitter’daki tweetler, sosyal medyanın gücünü kullanmaları çok etkili. Basın ve Eyt’liler bu işi buralara kadar getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT'ye yaş sınırı getirilmesi düzenlemesini imzalamayacağını düşünüyorum. Bence 48 50 yaş sınırı olmayacak."