Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ünlü gazeteci Özlem Gürses'in YouTube kanalına konuk olarak katıldı. Özgür Erdursun, Staj Mağdurları'na destek verdi.

''Bu kartı iyi saklayın emeklilikte çok yararlı olacak"

tv100.com yazarı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ünlü gazeteci Özlem Gürses'in YouTube kanalında şunları söyledi:

" Stajyer ve çıraklıklar işe başladıkları zaman kendilerine bir sigorta kartı verildi. “nereden biliyorum ben bunu?” çünkü ben üniversiteden önce ticaret meslek lisesinde okudum. Bizim öğretmenlerimiz geldiler bize sigorta kartı verdiler, biz gidip çalışırdık işletmelerde muhasebe, departmanlarında. Öğretmenlerimiz bize kart verdiklerinde dediler ki; "çocuklar siz sigortalı olduğunuz,  Bu kartı iyi saklayın emeklilikte çok yararlı olacak". Avantajlı emekli olacaksınız. Biz de çok fazla mutlu olduk ve o kartı hala saklıyorum. Sonra öğrendim ki o kart bir işe yaramıyormuş. Çünkü tüm kollara tabi sigorta pirimleri yatırılmamış yalnızca iş kazası ve meslek hastalığı pirimi yatırılmış. Şu anda sokağa çıkalım insanlara soralım sigortalı mısınız? Evet. Tüm kollara tabi primleriniz mi yatıyor yoksa %1 iş kazası meslek hastalığı primi mi? Stajyer ve çıraklıklar sigortalı işe başlamış, sigorta kartı sigorta sicil numarası var ama emeklilikte hiçbir işe yaramıyor."