Dawn gazetesindeki habere göre, içerisinde bir düğün organizasyonundan dönen 100'ün üzerinde kişi bulunan tekne, Rahim Yar Han şehri yakınlarında alabora oldu.

Rahim Yar Han Komiser Yardımcısı Seyit Musa Rıza, konuya dair yaptığı açıklamada, yaşanan hadisede ilk belirlemelere göre tamamı kadın 19 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin kaybolduğunu belirtti.

Rıza, çok fazla kişinin binmesi ve suyun akış hızının yüksek olması sebebiyle teknenin alabora olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Başbakan Şahbaz Şerif, kaza sebebiyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE

8 İlde "Mahzen-30" operasyonu: "Odacılar" organize suç örgütü çökertildi 8 İlde "Mahzen-30" operasyonu: "Odacılar" organize suç örgütü çökertildi

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da meydana gelen tekne kazası sonucu hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Pakistan'ın Pencab eyaletinde İndus Nehri üzerinde bugün bir teknenin alabora olması sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini öğrenmekten derin üzüntü duyduk." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, dost ve kardeş Pakistan halkı ile hükümetine başsağlığı dilendi.

Eyalete bağlı Rahim Yar Han kenti yetkilileri, bir düğün organizasyonundan dönen, 100 kişinin bulunduğu teknenin alabora olması sonucu ilk belirlemelere göre tamamı kadın 19 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin kaybolduğunu açıklamıştı.