Milyonlarca takipçisi olan Pakistan bir sosyal medya yıldızı, bir orman yangınının yanında bir TikTok videosu için poz verdikten sonra, yıkıcı bir sıcak hava dalgası ülkede yaygın bir sefalete neden olduğu için eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

" Dollyofficiall " kullanıcısı , yanan bir yamacın önünde gümüş balo elbisesi içinde şakacı bir şekilde yürürken bir klibini yayınladı ve "Neredeysem ateş püskürüyor" başlığıyla yayınladı.

Bu, polisin bu ayın başlarında kuzeybatıdaki Abbottabad şehrinde bir adamı bir videonun arka planı olarak kasten orman yangını başlatmaktan tutuklamasının ardından geldi.

Son günlerde Pakistan'ın bazı bölgelerinde sıcaklıklar 51 santigrat dereceye ulaştı ve yoksullar ve savunmasızlar yoksul ülkedeki sıcağı yenmek için mücadele ediyor.

İspanya’daki muhalefet partiden sert eleştiriler: Avrupa ikiyüzlülükle böyle öldürüyor İspanya’daki muhalefet partiden sert eleştiriler: Avrupa ikiyüzlülükle böyle öldürüyor

TikTok'ta 11 milyondan fazla takipçisi olan Dolly, bir asistanının yayınladığı açıklamada yangını kendisinin başlatmadığını ve "video çekmenin bir zararı olmadığını" söyledi.

Klip yayından kaldırıldı

Çevre aktivisti ve İslamabad Yaban Hayatı Yönetim Kurulu başkanı Rina Saeed Khan Satti, "Yangını büyülemek yerine söndürmek için bir kova su tutmalıydı" dedi.

Grup, bu hafta Pakistan başkentini çevreleyen tepelerde en az bir yangının sosyal medya videosu için başlatıldığını söyledi.

Satti, "Bu videoların gönderdiği mesaj çok riskli ve kontrol altına alınması gerekiyor" dedi.

 TikTok'taki videoun altındaki yorumlar, eylemlerinin "tamamen cehalet ve delilik" olduğunu söyledi.

Ancak uzmanlar, çevre sorunları hakkında nüfus arasında bir farkındalık eksikliği olduğunu söylüyor.

Nisan ayının ortasından Temmuz ayının sonuna kadar, kavurucu sıcaklıklar ve yıldırımların yanı sıra kes ve yak tarımın neden olduğu orman yangınları yaygındır.

TikTok, Pakistan'daki gençler tarafından yaygın olarak kullanılıyor ve videolar genellikle yüz binlerce beğeni topluyor.

Bu haber ANews'dan alınmıştır.