Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Damar'ın dün Mahmutbey Mahallesi'ndeki ormanlık alanda cansız bedeninin bulunmasına ilişkin inceleme başlattı.

Araştırma sırasında cinayetin şüphelisi olabileceği değerlendirilen, maktul Pınar Damar'ın kuzeninin dini nikahla yaşadığı Metin A. (35) polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadesinde cinayeti itiraf eden zanlı Metin A, sorgusunda maktul Pınar Damar'la 4-5 yıllık ilişkilerinin olduğunu öne sürdü.

İTİRAF ETTİ: "BOĞARAK ÖLDÜRDÜM"

Olay günü Damar'ın kendisine yalan söylediğini, sosyal medya uygulamaları üzerinden yerini bulduğunu belirten şüpheli Metin A, "Ahmet" adındaki biriyle sevgili olduklarını öğrendiğini, daha sonra onu evinin önünden alarak göl kenarına gittiklerini anlattı.

Metin A, arabada yaşadıkları tartışmanın ardından Damar'ı boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, katil zanlısı Metin A.’nın “Nitelikli şekilde kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesi kararını verdi.

PINAR DAMAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pınar Damar’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Ulu Cami'ye getirildi. Tabutun üzerine gelinlik ve beyaz örtü konuldu.

Cenaze sırasında ayakta durmakta zorlanan Damar’ın kardeşi, ablasının tabutuna sarılarak, ‘Sana nasıl kıydılar?’ diye feryat etti.

Helallik alınmasının ardından Damar'ın cenaze namazı kılındı. Pınar Damar, namaz sonrasında gözyaşları arasında Başakşehir Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"İDAM CEZASI İSTİYORUZ"

Baba Mustafa Damar, “5 dakikada kanun çıkartılıyor, bir gecede kadınlar için kanun çıkartılsın. Bu tür cezalara idam cezası istiyoruz. 60 yaşındayım böyle bir şey görmedim” dedi.

Metrobüste yangın çıktı! İşte o anlar Metrobüste yangın çıktı! İşte o anlar

Pınar Damar’ın halası ise, “Gencecik bir kızın hayallerinin nasıl yıkıldığını görsünler. Bu kızın ne günahı vardı? Anne olacaktı, gelinlik giyecekti, sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Pınar Damar’ın küçük yaşta annesini kaybettiği ve 4 kardeşin üvey annelerince büyütüldüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Çalıştığı işyerinden 18 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde ayrılan Pınar Damar'dan bir daha haber alınamamıştı. Ailesi, ertesi sabah kızları hakkında kayıp başvurusu yapmış, aynı gün akşam saatlerinde Damar'ın cansız bedeni bulunmuştu.