İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığının 40. kuruluş yıl dönümünü kutlarken Diyarbakır'da jandarmadan gelen bir son dakika bilgisini paylaştı.

Bakan Soylu,  "PKK'nın Ape Musa gücü olarak bildiğimiz, sözde o güçten 2 teröristi, arkadaşlarımız bir sığınakta hem de göğüs göğüse çatışmayla etkisiz hale getirmişler. Allah onların ayaklarına taş değdirmesin, onları korusun." ifadelerini kullandı.

Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Karar Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: AYM üyeliğine Prof. Ömer Çınar seçildi Karar Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: AYM üyeliğine Prof. Ömer Çınar seçildi

Soylu, konuşmasında çocukların bugün aldığı karneler gibi cumhuriyetin ilk yüz yılının karnesini en güzel şekilde cumhuriyetin ikinci yüzyılına taşıma sorumluluğunu yerine getireceklerine inandığını ifade etti.

"Gelecek nesillere daha güçlü, daha büyük, etrafındaki coğrafyaya barış ve umut veren bir anlayışı bir vesileyle ulaştıracağız." diyen Soylu, "Hakikaten karşınızda onur ve gurur duyan bir mesai arkadaşınız olarak bulunuyorum. Sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum." dedi.

BİRİ TURUNCU KATEGORİDE 2 TERÖRİST ETKİSİZ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice kırsalında jandarma komando, jandarma özel harekat ve jandarma komando operasyon birliklerinin görev aldığı Eren Abluka-15 Operasyonu sırasında çıkan silahlı çatışma sonucunda biri turuncu kategoride 2 bölücü terör örgütü mensubunun silahlarıyla ölü ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada bölgedeki operasyonların sürdüğü bilgisi de paylaşıldı.