Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla birlikte polis maaş promosyonu belli oldu.
Emniyet Genel Müdürlüğü polis maaş promosyonuna ilişkin önceki açıklamalarında "Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL'den 300 TL'ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; polislere 36 ay için 27 bin lira promosyon ödemesi karara bağlandı. Promosyon peşin ve tek seferde 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla ödenecek.

Diyanet "Caiz Değil" Dedi

Polislere ödenecek promosyonlardan sonra akıllara bu paranın caiz olup olmadığı geldi. Bunun üzerine Diyanet'e promosyon sorusu yağdı.  Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Banka promosyonu caiz midir?” sorusuna “Hayır” cevabını verdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: İran-İsrail gerilimi kalıcı bir çatışmaya dönüşebilir Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: İran-İsrail gerilimi kalıcı bir çatışmaya dönüşebilir

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Banka promosyonu caiz midir?” sorusuna şu cevabı verdi: “Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur. Şayet yakınlarına verirlerse de alan Müslüman kişinin parayı yiyecek, içecek ve giyim ihtiyaçlarına harcamaması önerilir."