Selçuk Bayraktar, Baykar'da İBB Başkan adayı Murat Kurum’u ağırladı Selçuk Bayraktar, Baykar'da İBB Başkan adayı Murat Kurum’u ağırladı

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkili olan 7.7'lik depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 381'e çıkarken 20 bin 426 kişi de yaralandı.

Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı.

Meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin ardından en çok merak edilen soruyu yanıtladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinin Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin ve Antalya olduğunu ifade etti.

Twitter hesabından paylaşım yapan profesör, "Bir kentin deprem üretim odağı olması ayrı, dolaydaki deprem dalgaları geçerken sallanması ayrı….Ankara başkentimiz de etki alanında ancak güvenli bir ilimizdir. Zonguldak da güvenli illerimizdendir." ifadesini kullandı.