Avrupa Birliği'nden Putin hakkında uyarı geldi.

Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken Rusya için AB'den uyarı geldi. Birçok ülkeden yediği ambargo ve boykot sonrasında savaşta tek başına kalan Rusya, seferberlik ilan etmesiyle köşeye sıkıştığının sinyallerini verdi. Avrupa Birliği, Rusya'nın bu çaresizlikle yapabilleceklerinden dolayı uyardı. AB, Vladimir Putin’in nükleer tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, BBC’ye yaptığı açıklamada savaşın tehlikeli bir noktaya ulaştığını belirtirken “Rus ordusu köşeye sıkışmış durumda ve Putin’in nükleer silah tehdidi ile buna tepki vermesi çok kötü” dedi.

Borrell, savaşa bir çözüm bulunmazsa başka bir savaşın çıkabileceği tehlikesinden bahsetti. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Rusya lideri Vladimir Putin'in, ülkesini savunmak için nükleer silahlara da başvurabileceği tehdidinde bulunduğunu hatırlatarak Putin'in blöf yapmadığını belirtti. Borrell bu cümleye atıfla “Eğer insanlar blöf yapmadıklarını söylüyorlarsa bunu ciddiye almalısınız” dedi.

Uzaya giden ilk Suriyeli astronottan acı haber: Gaziantep'te yaşamını yitirdi Uzaya giden ilk Suriyeli astronottan acı haber: Gaziantep'te yaşamını yitirdi