EYT'li vatandaşların seslerini duyurmak üzere birleştiği Maltepe Meydanı'nda Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'da EYT'lilere destek veren isimler arasındaydı.

İşçi Haber'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun önemli açıklamalara yer verdi. 

-EYT'lilere verdiğiniz destekle biliniyorsunuz. Milyonların haftalardır beklediği miting gerçekleşiyor. Düşüncelerinizi alabilir miyim?

Ben dün EYT’lilerim yanındaydım, bugün de yanındayım, yarın da yanlarında olacağım. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ilk mitingimizi Bursa’da yapmıştık. Çok daha az kişiyle bir miting olmuştu.  Ardından yavaş yavaş bu mitingler illere yayıldı. Ben bir Sosyal Güvenlik Uzmanıyım. Emeklilikte Yaşa Takılanların sayısını, maliyetini, mağduriyetine ve çözümlerini bilen biriyim. Bu bildiklerimi sürekli anlatmaya çalıştım. Anlattıklarımızda karşılığını buldu. Karşılığını buldu ki milyonlarca kişi buraya kadar geldiler. Onlar bize inandı biz de onlara inanıyoruz. Seçimleri az bir süre kala emeklilikte yaşa takılanlar sorunu çözülecektir, çözülmelidir. Söylenildiği gibi bir maliyetin olmadığını biraz sonra anlatacağım. Şu kalabalık bunu gösteriyor ki artık halkın değişmeyecek gündemi EYT’liler.  Bundan sonraki süreçte EYT konusu çözülecektir diye inanıyorum.

Eyt sorununun çözülmeme ihtimali var mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu çözülmezse bile insanların yaşı ve günü geldiğinde zaten emekli olacaklar. Sadece bu mağduriyet biraz daha uzun süreye yayılıyor. EYT’liler bu vatanın bir ferdi. Bu kişilerin sesine kulak vermeyen siyasetçiler bunun faturasını öderler.

Sayın Özgür Özel'in ,"İŞÇİ HABER'i sürekli takip ediyorum. Sürekli Emeklilikte Yaşa Takılanlar, çalışanların hakları, işçilerin haklarıyla ilgili programlar yapıyorsunuz. Sosyal medyayı çok iyi kullanıyorsunuz. Sizleri de çok sayıda kişi takip ediyor. Burada bu kadar kişinin gelmesinde İŞÇİ HABER'inde çok büyük bir katkısı var. " sözleri üzerine İŞÇİ HABER ekibi olarak bizde çok teşekkür ediyoruz.