Rusya'nın WAGNER'i savaşta ne yaptı? İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden çarpıcı açıklama Rusya'nın WAGNER'i savaşta ne yaptı? İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden çarpıcı açıklama

Japonya'da yaşanan olay ülke gündemini çalkaladı. Sağlık kontrolü yapmak için gittiği Osaka ve Hyogo eyaletlerindeki ortaokul ve liselerde kız öğrencileri gizlice videoya çeken 34 yaşındaki Hirokazu Sato adlı doktor, 'çocuk pornografisi' yasasını ihlal suçlamasıyla tutuklandı.

14 KIZ ÖĞRENCİNİN GÖRÜNTÜSÜ TESPİT EDİLDİ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Haziran ayında Osaka'daki bir yeraltı çarşısında taciz şüphesi ile gözaltına alınan ve serbest kalan Sato'nun cep telefonu ve hafıza kartına inceleme yapılmak üzere el konuldu. Yapılan detaylı incelemede Sato'nun sağlık muayenesinden geçirdiği 14 kız öğrencinin gizlice görüntülerini çektiği tespit edildi.

"MESLEKİ KONUMUMDAN YARARLANDIM"

Gelişmeler üzerine dün tutuklanan doktor ilk ifadesinde, "Mesleki konumumdan yararlandım" diyerek suçlamaları kabul etti. Şahsın doktor olarak görev yaptığı diğer okul ve şirketlerde aynı suçu işleyip işlemediğini belirlemek üzere detaylı soruşturma başlatıldı.