90 bin taşerona kadro son durum Kabine Toplantısı ile beraber araştırılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Atalay görüşmeye ilişkin, "Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" diye konuştu.

Bakan Koca, “Yoğun bakım ve servis yataklarımızda yoğunluk söz konusu değil” Bakan Koca, “Yoğun bakım ve servis yataklarımızda yoğunluk söz konusu değil”

Teknik, güvenlik, temizlik, taşıma, yönlendirme, yemekhane, HBYS, radyoloji, labaratuvar, sterilizasyon çalışanları kadroya geçmek istiyor.

Şehir hastanelerinde çalışıp kadro bekleyen taşeron işçiler seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini talep ediyor.