Bugün gerçekleşecek olan sprint yarışı öncesi düzenlenen antrenmanlarda Formula 1'in en yeni galibi Carlos SainzFerrari takım arkadaşı Charles Leclerc'i 2-1 yendi. 

24 turluk yarışta Red Bull'un pole pozisyonundaki şampiyonluk lideri Max Verstappen ve Leclerc'in ardından gridde üçüncü olan İspanyol, Red Bull Ring'i bir dakika 08.610 saniyede turladı.

Leclerc, Verstappen 0.168 gerideyken 0.050 daha yavaştı.

Renault'nun sahibi olduğu Alpine'den Fernando Alonso ve bir saatlik seansın sadece ikinci yarısında pitleri terk eden Esteban Ocon, Sergio Perez'in altıncı ve etkileyici bir dördüncü ve beşinci önünde yer aldı.

Verstappen'in takım arkadaşı Meksikalı, sıralama turlarında pist sınırlarını aştığı için sıralaması düşürüldükten sonra sprint'e 13. sıradan başlayacak.

Mercedes, Lewis Hamilton ve George Russell'ın cuma günkü sıralama turlarının son aşamasında kaza yapması ve ekibin kapsamlı onarımlar yapmasından sonra tekrar harekete geçti.

Seans 10 dakikadan biraz fazla bir süre kala pitten çıkan Russell en hızlı yedinci oldu. Yedek şasiye geçen Hamilton, 13 dakika kala pistte kaldı ve dokuzuncu en hızlı zamanla 14 tur attı.

Russell, yedi kez dünya şampiyonu olan takım arkadaşı dokuzuncu ile sprint'e dördüncü sıradan başlayacak.

Verstappen, Perez'in 34 puan önünde lider durumda ve üçüncü sıradaki Leclerc'in 43 puan önünde bulunuyor. Avusturya Grand Prix'si 22 yarışlık sezonun orta noktasını işaret ediyor.

Carlos Sainz'in geçen pazar günü Silverstone'da kazandığı ilk galibiyetle altı yarışlık galibiyet serisini bitirmesinin ardından Red Bull'u podyumun zirvesine döndürmek isteyen 24 yaşındaki Hollandalı, Imola'daki sezonun ilk sprint etkinliğinde her iki yarışı da kazandı.

Ali Koç: Ligden çekilmek için onay aldık, başka ligde olabiliriz Ali Koç: Ligden çekilmek için onay aldık, başka ligde olabiliriz

Format, geçen yıl ilk çıkışını yaptı ve cuma günü yapılan sıralamada, cumartesi günü de puan veren daha kısa bir 100 km'lik yarışın gridine karar verildi.

Cumartesi günkü sonuçlar daha sonra pazar günkü Grand Prix için başlangıç ​​sırasını belirledi.

Bu haber Reuters'dan çevirilmiştir. Haberin orijnali için tıklayınız.