Uzun bir süredir bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nden yaptığı paylaşımlarla ülke gündemine yön veren Sedat Peker'in eylül ayı itibarıyla tamamen paylaşım yapmayı bırakması büyük dikkat çekti.

‘Dijital tecrit’ altında olduğu belirtilen Peker, sosyal medyada uzun süredir devam eden sessizliğini son günlerde bozmaya başladı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının tweetlerini ‘retweet’ eden (RT) Peker, bunları kısa süre sonra geri alıyor.

Daha önce ‘seçime 2 ay kala helalleşme videosu yayınlayacağını’ açıklayan Peker, bir kullanıcının paylaştığı “Sedat Peker pislikleri ifşa etmek istiyor, ülke yöneticileri ettirmiyor, muhalif partiler de etmesi için çaba sarf etmiyor” mesajını da paylaşıp kısa süre sonra kaldırdı.

DAEŞ'e büyük darbe! "Bozdoğan-29" operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı DAEŞ'e büyük darbe! "Bozdoğan-29" operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı

Peker'in bu hareketi ise, paylaşım yapmaya devam etmesi için muhalif partilerden destek görmek istediği şeklinde yorumlandı.

‘DİJİTAL TECRİT KOŞULLARI DEĞİŞMEDEN…’

Bu arada ‘Haber’ isimli bir Twitter hesabı “Sedat Peker mart ayında elindeki belge ve görüntüleri paylaşmaya başlayacak” diye yazınca Peker’in avukatı Ersan Barkın’dan şu açıklama geldi:

“Digital tecrit denen fiili ev hapsinde iken ‘koşulları değişmeden’ herhangi bir paylaşım yapmasının olanaklı olmadığını defalarca anlatmaya çalıştım.Ama sanırım başarılı olamadım.”