Sedat Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan İstanbul'a getirilerek gözaltına alınmıştı. 

Emre Olur, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Arnavutluk'ta gözaltına alındıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Olur'un İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Olur, buradaki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

3 Büyükşehirde Cumhur İttifakı'na destek verilmeyerek kime hizmet ediliyor? 3 Büyükşehirde Cumhur İttifakı'na destek verilmeyerek kime hizmet ediliyor?

Soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan Olur, ifadesinin ardından "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Emre Olur'un hakimlikteki işlemleri sürüyor.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gözaltına alındı. Olur, sabah 09.15'te uçakla İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Havalimanındaki karakolda işlemleri devam eden Olur'un, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi bekleniyor. 

Emniyet’ten Emre Olur açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "“Tehdit’, ‘suçu ve suçluyu övmek’, ‘hakaret’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘basit yaralama’, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından adli makamlarımızca ulusal seviyede aranan ve Sedat Peker suç örgütünün üyesi olan Ahmet Emre Olur’un yer tespitine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, şahsın 23.05.2021 tarihinde ülkemizden Kuzey Makedonya ülkesine gittiği tespit edilmiştir. Kuzey Makedonya ve Balkan Ülkeleri Interpol birimleri ile şahsın yer tespitine yönelik yazışmalar yapılmış ve görüşmeler devam etmekteyken 12.09.2022 günü Arnavutluk Tiran üzerinden BAE- Abu Dabi’ye gittiği tespit edilmiştir." denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"16.09.2022 tarihinde MİT Başkanlığı ve Abu Dabi Büyükelçiliğimizden BAE’den deport edileceği bilgisinin Emniyet Teşkilatımımıza iletilmesi üzerine Emniyet Teşkilatımızca yapılan sıkı takip sonucu söz konusu şahsın Sırbistan’a gideceği tespit edilmiştir. Ancak Sırbistan makamları uluslararası yolcu olduğu için sınır dışı talebimize olumlu yanıt verememiştir. Sırbistan’dan Arnavutluk Tiran’a geçeceği tespit edilen şahsın Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü, Arnavutluk Interpol’ü ve Sayın İçişleri Bakanları’nın kurduğu doğrudan temas sonucunda Tiran Havaalanı’nda 17.09.2022 günü saat 06.00’da Arnavutluk polisi tarafından gözaltına alınması sağlanmıştır.

Bu itibarla söz konusu şahsı teslim almak üzere Arnavutluk - Tiran’a giden Interpol ve KOM Daire Başkanlığı görevlileri tarafından Ahmet Emre Olur 18.09.2022 tarihinde saat 06.30’daki uçuşla Tiran - Arnavutluk’tan teslim alınarak sorgulama ve adli işlemleri için İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir"