Enflasyondaki olağanüstü yükselişe bağlı olarak ürünlerdeki fiyat artışı vatandaşı zor durumda bırakırken emeğiyle yaşayanlar maaşlarına gelecek zamma odaklanmıştı.

Milyonlarca vatandaş; asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında yaşanacak olan 2023 yılı zamlarından umut besliyordu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI UMUT VERMİŞTİ

2023 yılı için açıklanan asgari ücret, yüzde 54,5 artışla net 8 bin 506 TL oldu.

Asgari ücrete yapılan zam sonrasında memur ve emeklilerde büyük bir beklenti ortaya çıktı.

TÜİK'in aralık ayı enflasyonunu açıklamasıyla beraber emekli ve memurların da zam oranları netleşti. Memur ve memur emeklilerin enflasyona bağlı zam oranı yüzde 16,48, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 15,40 olarak belirlendi.

Borsa güne nasıl başladı? En çok kazandıran sektör endeksi ne? Borsa güne nasıl başladı? En çok kazandıran sektör endeksi ne?

ARTIŞ YÜZDE 25'E ÇIKARILDI

Maaşlara uygulanacak artış güncellenerek yüzde 25 oranına yükseltildi ancak yüzde 25 zamma yapılan tepkiler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün zam oranının yüzde 30'a çıkarıldığını duyurdu.

ZAMLAR SONRASI SENDİKALAR TARTIŞMA KONUSU OLDU

Maaşlardaki zam sonrası, bu süreçte etkisizliği kesinleşen sendikalar tartışma konusu oldu. Sendikaların ofisleri ve makam araçlarındaki lüks tercihler ve maaş pazarlıklarındaki etkisizlikleri büyük bir çelişki olarak kendini hissettirdi.

Sendikaların maaş zamlarındaki etkisizliği üzerine sosyal medyada pek çok paylaşım yapıldı. 

Paylaşımlardan en çok ilgi görenindeyse memur, emekli ve işçiler ile sendikaların arasındaki ekonomik uçurum yansıtılmaya çalışıldı: