2020-2021 sezonunda Beşiktaş'a Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşatan Sergen Yalçın başarılı futbolculuğunun ardından teknik direktör olarak da kulüp tarihine geçmişti. 

Ancak  bu sezon hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi'nde işler istenildiği gibi gitmedi ve Yalçın 9 Aralık'ta görevinden istifa etmişti.

AHMET NUR ÇEBİ'DEN SERGEN YALÇIN İTİRAFI

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Sergen Yalçın için "Ben size daha fazla zarar vermek istemiyorum, ayrılmam daha doğru olacak' dedi. Ancak ben iki kere durdurdum. Bunun kamuoyunda fazla anlaşılmadığını düşünüyorum.

Üçüncüsünde, 'Başkanım artık ben size katkı veremeyeceğim, hatta zarar verebilirim. Ben Beşiktaşlıyım, üzülüyorum. Bir tazelenmekte, bir heyecan yaratmakta fayda var' diye konuşunca "Tamam" dedik.

Bunun üzerine yine camianın içinden benim de siyasetim gereği Önder Karaveli'yi tercih ettim. Baktım 1-2 maç iyi gidiyor devam ettik. Ama maalesef o da kamuoyunda çok yıpratıldı ve onun da bırakmasını müteakip Valerian Ismael'i getirdik" ifadelerini kullanmıştı.

SERGEN YALÇIN'DAN BEŞİKTAŞ AÇIKLAMASI

Sergen Yalçın ise ayrılıkla ilgili olarak "Ayrılmayı hiç istemezdim fakat yaşanan gelişmeler bizi mecburi bir ayrılığa götürdü. Üzüldüğüm tek nokta Beşiktaş taraftarına verdiğim sözü tutamadım.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin tarihi ve saati açıklandı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin tarihi ve saati açıklandı

Beni Beşiktaş'a taraftar getirdi. Onlara söz vermiştim fakat gelinen durum bu ayrılığa neden oldu. Taraftardan isteğim bana haklarını helal etsinler. 

Beşiktaş'ın hep iyi olmasını diliyorum. Taraftarlar ve camia bu takıma destek vermeye devam etsinler" şeklinde konuşmuştu.

AL NASR'DAN SERGEN YALÇIN'A ÇILGIN TEKLİF

Sergen Yalçın'a Suudi Arabistan ekibi Al-Nasr talip oldu. Eski oyuncuları Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca'nın da formasını giydiği ekipten teklif alan Yalçın'ın henüz net bir cevap vermediği öğrenildi.