Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, uzun zamandır EYT'lilerin hak arayışlarında destek oluyor. EYT konusuna ilişkin değerlendirmelerini her fırsatta dile getiren Özgür Erdursun, dün Youtube kanalından "EYT nasıl emekli olmalı? İktidar ne düşünüyor?" başlıklı bir video yayınladı. Erdursun yayınladığı videodaki değerlendirmelerinden satır başları:

"Şu anda geldiğimiz noktada 1999 tarihinde 4447 sayılı kanunla emelilikte yaş şartı yokken kademeli bir emeklilik sistemi devreye girdi. Bunun adına da biz emeklilikte yaşa takılma diyoruz. 8 Eylül 1999'da kademeli emeklilik sistemi geldi. Kademeli emeklilikle beraber de kadınların emeklilik yaşı 58 erkeklerde 60'a kadar çıktı. Yaş şartı yoktu. Yaş şartı geldi. Yaşa takıldılar ve emekli olamıyorlar."

Kartal Belediyesi’nde yarım maaş krizi! Kartal Belediyesi’nde yarım maaş krizi!

"Yaklaşık 7 milyonu da emekli oldu"

"Türkiye'de yaklaşık 11.5 milyon kişi emeklilikte yaşa takılmıştı. Yaklaşık 7 milyonu da emekli oldu. Geriye kaldı 4.5 milyon kişi. Bu 4.5 milyon kişinin de büyük ihtimalle 2022'nin sonuna kadar yapılan yasal düzenleme ile beraber emekli olacakları tarih değişecek. Kademeli emeklilik sistemiyle siz ne zaman emekli olacağınızı hesaplıyorsanız %99.9 o tarihte emekli olmayacaksınız"

Videonun tamamını izlemek için tıklayın