Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun katıldığı bir programda uzun zamandır devam eden EYT sorununa dair değerlendirmelerde bulundu. Medya Tava TV'de Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Özgür Erdursun programda şu ifadelerde bulundu:

"Yasalar geriye doğru işletilemez ve vatandaşın elinden hakları alınamaz. Kaç yaşında emekli olacak? Erken mi emekli olacak? O önemli değil. O hak ona verilmiş. Kendisine verilen hakkı siz elinden alamazsınız. Emeklilik yaşını belki 3-5 yaş değiştirebilirsiniz ama bir kişinin de emeklilik yaşını 17 yıl öteleyemezsiniz. Aslında mağduriyet buradan doğuyor. Şuanda konuşulan 5975 gün. Aslında EYT'liler sadece yaşa değil prime de takıldı. 5000 gün istenirken 5975'e kadar çıktı. Emeklilikte yaş şartı kadınlar 60'a kadar uzadı. İki tane mağduriyet var aslında. EYT çözüldüğünde sadece yaş değil. Prim günlerinin de 5000'e inmesi gerekiyor."

"Ekim ayı itibariyle meclis açıldığında da EYT bir numaralı gündem olacak"

"Mağduriyeti artık herkes kabul ediyor. Özgür Demirtaş'ı önemsiyorum. Çünkü Türkiye'de 5 milyona yakın kişi takip ediyor. Söyledikleri önemli. Ekonomi açısından da çok önemli şeyler söylüyor. Bu kişinin söylediklerini de yaşıyoruz ve görüyoruz. Okumuş, bilime inanan, bu işin eğitimini almış kişilere güvenmeliyiz zaten."

"Herkes EYT konusunda birleşti. Biz de Ekim ayını bekliyoruz. Ekim ayının öncesinde yasanın taslağının hazırlanmasını bekliyoruz. Ekim ayı itibariyle meclis açıldığında da EYT bir numaralı gündem olacak ve bu yasa da çıkacak."