MGM duyurdu: Sıcaklık yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak MGM duyurdu: Sıcaklık yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Soğuk havalar yurdumuzu etkisi altına alacak. Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamaya göre, havalarda hissedilir derecede bir soğuma olacağı ve 15 derece birden düşeceği belirtildi.  Özellikle akşam saatleri itibarıyla havalar soğuma olacağı ve geceleri yorganların kaldırılmaması gerektiğine dikkat çekti. 'Mevsimine göre oldukça soğuk olan bir hava dalgası bize doğru yaklaşıyor' açıklaması yapıldı. 

ORHAN ŞEN'DEN FLAŞ AÇIKLAMA 

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Hafta sonu hava nasıl olacak: Cumartesi İç Ege İç Anadolu Marmara doğusu yağmurlu. Pazar Marmara (Trakya hariç) Ege, batı ve Orta Karadeniz hariç diğer bölgeler yağmurlu. Sıcaklık batıda düne göre 1-2 derece azalacak, doğuda 2-4 derece artacak.

Bugün İstanbul 23, Ankara 27, İzmir 26, Antalya 24 derece. Marmara'ya yağmur çarşamba akşamüstü gelir. Perşembeye de sarkar. Bu sistemin getireceği yağış perşembeden itibaren Anadolu'da su baskınlarına neden olabilir (Çarşamba Trakya, Perşembe Afyon, Denizli, Konya, Yozgat, Sivas)

Önümüzdeki çarşamba perşembe günü gelecek serin ve yağışlı sistem sıcaklıkları hissedilir şekilde azaltacak. Ani sıcaklık düşüşleri atmosferde karışımı artıracağından gökgürültülü sağanak yağışları oluşturur. Bu da su baskınlarını oluşturabilir. İstanbul'da sıcaklık 16 dereceye düşer."

"15 DERECE BİRDEN DÜŞEBİLİR" 

Twitter'da hava durumu paylaşımlarıyla bilinen "havaforum" isimli sayfadan yapılan paylaşımda da "Mevsimine göre oldukça soğuk olan bir hava dalgası bize doğru yaklaşıyor. 18 Mayıs Çarşamba'dan 19 Mayıs Perşembe'ye geçişte sıcaklıklar 8 ila 15 derece birden düşebilir. İç kesimlerde zirai don riski gündeme gelebilir. Takipteyiz." ifadeleri kullanıldı.