Sürücüler düşük trafik sigortası ödemek için ne yapmalılar? İyi sürücüye indirim! İyi sürücü ce kötü sürücü ne kadar poliçe ödeyecek? Yeni uygulama 2023 itibarıyla yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Diploması sahte mi? Patiswiss'in eski CEO'sundan yeni skandal! Diploması sahte mi? Patiswiss'in eski CEO'sundan yeni skandal!

‘YÜZDE 50-80 ARASI ARTIŞ MÜMKÜN’

Kaskoda fiyatlar yüzde 280 arttı. Geçen sene 5 bin liraya kasko alanlar şimdilerde 19 bin liralara ancak yaptırabiliyor.Bazı sürücüler poliçelerini yüzde 50 indirimli öderken bazı sürücüler ise yüzde 200 zamlı ödeyecek.  Yeni yılla birlikte trafik sigortası fiyatları da sürücünün kaza sayısına göre belirlenecek. Bazı sürücüler poliçelerini yüzde 200 zamlı ödeyecek.

Zorunlu trafik sigortasına "sıfır" ve "sekiz" basamakları eklendi. İlk kez trafik sigortası yaptıran aracın basamak sayısı "dört", kazasız sürücünün basamağı ise "sekiz" olacak.

Kazasz sürücü yüzde 50 indirimli poliçeye hak kazanacak

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı şu ifadeleri kullandı: "Bunun ana sebebi araç fiyatlarının çok yükselmiş olmasıdır. Tabi çarpan düşse bile araç fiyatı yükseldiği için kasko primi de artmış gibi duruyor. Ama trafik sigortasında ocak veya şubat ayında bir artış yapılmasa dahi bir sonraki dönemde mutlaka artış olacağını düşünüyorum."

Trafik sigortasında yıl sonuna kadar yüzde 50 ile yüzde 80 arasında minimum bir artış olabilir.Kasko da bu kadar artmayabilir. Araç ve parça fiyatlarındaki artış, döviz kurundaki yükseliş bunlar devam ettiği sürece bu oran da mutlaka kasko fiyatlarına yansıyacaktır.

Düşük trafik sigortası ödemek için ne yapılmalı?

Trafik sigortasında yüzde 50 indirim 1 Ocak 2023’te devreye girdi. Yüzde 200 sür prim de devreye girdi. Yeni 2 basamak eklendi. O yüzden kötü sürücüler yüzde 200 fazla öderken, iyi sürücüler temel tarifeye göre yüzde 50 daha az ödeyecekler. Açık bir şekilde indirim almanın tek yolu kaza yapmamak, kurallara uyarak dikkatli kullanmaktır. Trafik sigortasını gününde yaptırılmazsa bütün indirimler  kaybedilir. O yüzden trafik sigortasını günü geçmeden yaptırmak çok önemlidir.