Önümüzdeki 2023 Genel Seçimler'de Cumhurbaşkanı adayı olarak şu anda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Mansur Yavaş düşünülüyor. 

6'lı Masa müzakerelerine rağmen Millet İttifakı'nın adayı henüz belirlenemedi. Bazı iddialara göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı konuşuluyor ancak Sol cephenin gönlünde yatan isim Mansur Yavaş...

Bugün bu düşünceye ters bir sol düşüncesi karşımıza çıktı. BirGün gazete yazarı Enver Aysever, Mansur Yavaş aday olursa oy vermeyeceğini belirtti. Aysever,

MGM'den 45 il için "sarı kodlu" uyarı: Çatılar uçabilir! MGM'den 45 il için "sarı kodlu" uyarı: Çatılar uçabilir!

"Ben Mansur Yavaş'ın hizmetlerini takdir ediyorum, çok iyi işler yapıyor. Fakat ben bir solcu olarak Mansur Yavaş'a oy vermem. Çocuklarımın yüzüne nasıl bakarım?" dedi.

Özdağ'dan Tepki

Aysever'in bu sözleri gündeme oturdu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Aysever'e yanıt verdi. Geçtiğimiz günlerde Mansur Yavaş'ın aday olmasını isteyen Özdağ, Aysever' Twitter hesabı üzerinden cevap verdi.

Özdağ paylaşımında,

"İşte bu kafa 20 senedir Erdoğan’ı iktidarda tutuyor ve 2023 seçimlerini Erdoğan’ın kazanması için çalışıyor. Demirtaş’a oy verir, oy toplar ancak Yavaş’a gelince “oy vermem” der. Görünürde solcu özde Erdoğanist" ifadelerine yer verdi.