ABD'den Ege'deki son gelişmeler ve Yunanistan ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake, Washington'un Ege'deki pozisyonunda bir değişiklik olmadığının altını çizdi.

ABD'li elçi 'taraf tutmuyoruz' dedi ve 'Yunanistan ile savunma işbirliğimiz NATO'nun doğu kanadını güçlendirmeye yönelik' ifadesini kullandı.

Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi

Flake, 'NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile güvenlik alanında işbirliğimiz, ortaklardan biri lehine taraf tutmaya ya da denge bozmaya yönelik bir tutuma dayanmamaktadır' dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'in açıklaması şu şekilde:

'Son dönemde bana ABD’nin Ege’de güvenliğe ilişkin pozisyonunda bir değişiklik olup olmadığı sorusu yöneltiliyor. Bu soruya cevabım 'Hayır'. NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile güvenlik alanında işbirliğimiz, ortaklardan biri lehine taraf tutmaya ya da denge bozmaya yönelik bir tutuma dayanmamaktadır. Şu anda ortak çabalarımız, Rusya’nın Ukrayna’daki acımasız ve nedensiz savaşını sonlandırmaya odaklanmaktadır.

Türkiye, özellikle gıda güvenliğini ileri bir noktaya taşıyarak ve Ukrayna ile Rusya arasında diyaloğu gerçekleştirerek değerli bir destek sağlamayı sürdürmektedir. Yunanistan ile savunma alanındaki işbirliğimiz, Ukrayna’yı ve Orta ve Doğu Avrupa’daki NATO müttefiklerimizi destekleyerek NATO’nun doğu kanadını güçlendirmektedir. NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile paylaştığımız başlıca hedef, bölgenin tamamında barışın, güvenliğin ve istikrarın sağlanmasıdır.'