Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazının ardından İstanbul'da gazetecilere konuştu. Erdoğan, televizyonda yaptığı açıklamada, "Bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Dereyi görmeden paçaları sıvamanın anlamı yok. Biden ne gibi açıklamalar yapacak bilmiyorum. Her şeyi görüp, Biden'ın açıklamalarını da gördükten sonra tavrımızı ortaya koyuyoruz." dedi.

TÜRKİYE FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO'YA KATILMASI KONUSUNDA OLUMLU DEĞİL

AK Parti Sözcüsü Çelik İran-İsrail gerilimine ilişkin: Dünya, ikiyüzlü bir şekilde suskun kaldı AK Parti Sözcüsü Çelik İran-İsrail gerilimine ilişkin: Dünya, ikiyüzlü bir şekilde suskun kaldı

Erdoğan Cuma günü yaptığı açıklamada, NATO üyesi Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın anlaşmaya katılma planlarını olumlu görmesinin mümkün olmadığını söyledi. Erdoğan bu iki ülkenin "birçok terör örgütüne ev sahipliği yaptığını" söyledi. Erdoğan, "Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO ittifakına üyeliklerini hoş karşılamayacaktır."dedi.

Erdoğan gazetecilere verdiği demeçte, " Olumlu bir görüşümüz yok . İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin misafirhanesi gibidir " dedi.

Finlandiya'nın Perşembe günü açıklanan NATO üyeliğine başvurma planı ve İsveç'in bunu izleyeceği beklentisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in engellemeyi amaçladığı Batı askeri ittifakının genişlemesini beraberinde getirecek .