Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi yasalaşıyor. EYT düzenlemesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.

Görüşmelerde ilgili bakanlıkların, işçi ve işveren kuruluşlarının dernek ve platformlarından da temsilciler olacak. Kanun teklifi komisyon görüşmelerinin ardından Genel Kurul'a getirilecek.

Düzenlemeyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar ve gerekli prim gün şartını sağlayanlar düzenlemeden faydalanacak. SSK'lı EYT'liler 5 bin-5 bin 975 gün arasında değişen prim günleriyle emekli olabilecek. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki kadınlar 7 bin 200, erkekler ise 9 bin prim günüyle yasadan yararlanabilecek.

Komisyon görüşmeleri öncesi EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya hesabından yeni etkinlik çağrısı yaptı

Özüpak mesajında, "#MilyonlarınGözüKomisyonda Sorun kökten çözülmedi. Tasarı, komisyona PRİM ŞARTI ile geliyor. 99 öncesi haklarımızı tastamam talep ettik, şartlı değil. EYT meselesinin tamamen gündemden kalkacak şekilde, çözümünü istiyoruz. Hakkı sahibine teslim edin." dedi.

Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı! Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı!