İstanbul Esenler'de oto sanayi sitesinde patlama meydana geldi.

Oto sanayi sitesindeki bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Patlamayla ilgili İSTANBUL Valiliği de yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada "Bugün saat 10.00 sıralarında Başakşehir İlçemiz İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Esenler Sanayi Sitesi 1. Blokta araç tamir-bakımı yapılan bir işyerinde patlama meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, güvenlik, sağlık ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Alınan ilk bilgilere göre, olayda maalesef 1 işyeri çalışanı hayatını kaybetmiş, 3 işçi yaralanmıştır. Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerimizce Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilmiş olup, ekiplerimizin olay yerindeki çalışmaları devam etmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Konuya ilişkin tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Bakan Tekin’den atama açıklaması: Öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladık Bakan Tekin’den atama açıklaması: Öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladık

Son dakika... İkitelli Esenler Sanayi Sitesinde patlama: Bir kişi öldü, 3 kişi yaralı

İŞ YERİ SAHİBİ PATLAMAYI ANLATTI

Patlamanın yaşandığı iş yerinin sahibi Mehmet Naci Kayın, "Ben başka bir işyerimdeydim. Doğal gazlı bir araç vardı, üzerinde tüpleri vardı. Onları hurdaya vermek için hurdacı çağırmış rahmetli ustamız. Bir cahillik yapmışlar taşla kesmeye kalkışmışlar. Araç 5-6 yıldır yatıyordu. Çalışma ruhsatımız vardı, iznimiz vardı. Yaralılarla ilgileneceğiz. Yaralıların biri 40-45 yaşlarında, birisi de 30-35'li yaşlarda. Hurdacıyı tanımıyorum. Çok üzgünüm sabah bana cuma mesajı atmıştı, ustam. Aile, arkadaş gibiydik" dedi.

"SANAYİ YIKILDI SANDIK, BAŞIMIZI YERE EĞDİK"

Görgü tanığı Serdar Akyüz ise, "Otobüslerin doğal gaz tüpleri bunlar hurdacılar çalışıyordu her yere fırladı. Sanayi yıkıldı sandık. Başımızı yere eğdik bir şeyler düşüyordu" diye konuştu.

Bir başka görgü tanığı de, "Gazlı arabalar için yukarıda tavanda büyük tüpler olur. Hurdacılar mı almaya çalıştı bilmiyorum ama bir gaz sıkışması oldu ve bomba gibi patladı" ifadesini kullandı.

Patlamayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.