Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz hale getirildi. 

CHP lideri Özel: Bu seçimi, yok sayılanlar, unutulanlar, ötekileştirilenler kazandı CHP lideri Özel: Bu seçimi, yok sayılanlar, unutulanlar, ötekileştirilenler kazandı

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Lice-Daralan köyü kırsalında örgüt mensuplarından 2 kişinin eylem hazırlığında olduğu bilgisini aldı. Alınan bilgi üzerine çalışmalar başlatıldı. Eren Abluka -21 operasyonu kapsamında Daralan köyü mevkiinde zırhlı araçlarla gerçekleştirilen operasyon sonucu teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Bölgeden kaçmaya çalışan, diğer bölücü örgüt mensubu da hava unsurları ve ATAK helikopteri desteğinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin kod adının 'Mazlum' olduğu belirtildi. Diğer terörist 'Azat Kendal' kod adlı Necati Utku Kiraz'ın ise Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı ve terörden arananlar listesinde 'Turuncu' kategoride yer aldığı biliniyor. Ayrıca bu teröristin 2016'da Ankara'nın Çankaya ilçesinde Güvenpark otobüs durakları önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 38 kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili yürütülen adli soruşturmada adının geçtiği de öğrenildi. Aynı zamanda 2019'da Hezan Karakol Tepesine roket atılması olayı ve 2021 yılında Bingöl-Genç ilçesinde Yolaçtı köyü bölgesinde görev yapan Fırat Aksa Elektrik İdaresine ait aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan EYP’nin patlaması ile 2 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırının sorumlularından olduğu tespit edildi.

Bakan Tebrik Etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabı üzerinden operasyonla ilgili açıklama yaptı. Soylu, paylaşımında  "Uzun zamandır peşindeydik. Emniyet İstihbarat ve Diyarbakır Emniyetinin başarılı operasyonuyla birlikte jandarmanın son vuruşu; birçok olayın faili, kırmızı bültenle aranan Turuncu kategorideki 'Azat Kendal' kod Necati Utku Kiraz ve bir terörist etkisiz. Elinize sağlık kahramanlar" ifadelerine yer vedi.