18 Eylül 2022 Pazar günü  KPSS sınavI ikinci kez tekrarlandı. Sınavdan çıkan adaylar sosyal medyada, soruların yine bazı yayınevlerinin sorularıyla aynı olduğunu iddia etti.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen KPSS, sınavda sorulan soruların bir yayınevinin deneme sınavları, sosyal medya kanalları ve kitaplarında bulunan bazı sorular ile aynı olması gerekçesiyle iptal edilmişti.  Sınav 18 Eylül 2022 tarihine ertelenmiş ve adaylar ikinci kez sınava girmişti. Ancak sınavdan çıkan adaylar, tekrar edilen sınavda da bazı yayınevlerinin soruları ile benzer sorular bulunduğu iddiasını ortaya attı. 

KPSS YENİDEN İPTAL EDİLECEK Mİ?

Sınava giren adayların sosyal medya üzerinden paylaştıkları iddialara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sınavın iptal edileceğini dair bir bilgi paylaşmayan yetkililerin henüz bu yönde bir beyanı olmadığı sınavın iptal edilmeyeceği düşünülüyor.

Son dakika gelişmesi olarak, olay sonrası Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısı KPSS 2022 iptal edilsin şeklinde seslerini duyurmaya çalışıyor. "#kpss2022iptaledilsin" etiketi üzerinde buluşan adaylar kısa süre içerisinde 91.6K tweet atarak durumu duyurmaya çalıştı. 

Image

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Filistinliler için büyük destek! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Filistinliler için büyük destek!