Netflix, eğlence sektörünü sarsan gelirdeki yavaşlama ve abonelerdeki düşüş nedeniyle 150 kiyi işten çıkardığını duyurdu.

İş kayıplarının çoğu ABD'de olmasına rağmen, şirket kesintilerden hangi departmanların etkileneceğini söylemedi

"Kazançlar konusunda açıkladığımız gibi, yavaşlayan gelir artışımız şirket olarak maliyet artışımızı da yavaşlatmak zorunda olduğumuz anlamına geliyor."

Netflix sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ne yazık ki, bugün çoğu ABD merkezli olmak üzere yaklaşık 150 çalışanın gitmesine izin veriyoruz. Bu değişiklikler öncelikle bireysel performanstan ziyade iş gereksinimlerinden kaynaklanıyor, bu da onları özellikle zorlaştırıyor, çünkü hiçbirimiz böyle harika iş arkadaşlarına veda etmek istemiyoruz. Bu çok zor geçişte onları desteklemek için çok çalışıyoruz." dedi.

Amazon'a ceza yağdı! Amazon'a ceza yağdı!

Duyuru, Netflix'in on yıldan uzun bir süredir ilk kez ilk çeyrekte 200.000 abone kaybı bildirmesinin ardından geldi.

Kaliforniya merkezli akış hizmeti Los Gatos, bu çeyrekte 2 milyon daha fazla abone kaybetmeyi bekliyor. Kazanç raporunun ardından, şirketin hissesi 20 Nisan'da %35,1 düşüşle 226,19$'a düşerek 2004'ten bu yana en büyük bir günlük düşüşü kaydetti.

Netflix, standart bir abonelik için aylık 15,49 ABD doları gibi yüksek bir fiyatla ticari olmayan büyük miktarda içerik sağlamaktan uzun süredir yararlanan iş modelini yeniden düşünüyor.

Bu haberde kaynak ANews'tir.