Cumartesi günü son zamanların en soğuk havasu olacak. İstanbul 8, Ankara 3, İzmir 9 derece gibi Kasım ortalamalarının da altında sıcaklıklarla güne başlıyor. Kuzeyden esecek ve soğuk havayı taşıyacak rüzgarlar bazı alanlarda kuvvetli yağışlar oluşturmaya devam ediyor. Samsun-Ordu arasında görülecek sağanak, bölgede su baskınlarına sebep olabilir. Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışlar Pazar sabahına kadar sürecek.

5 KENTTE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum boyunca kar yağışı ve yine Güneydoğu yükseklerimizde kar yağışları bekleniyor. Bu kar yağışları hafta sonu özellikle köy ve yayla yollarında ulaşımı aksatır, hazırlıksız çıkmamakta yarar var.

Teknelerden yolunu bulamadı! Yunus yavrusu ekiplerce kurtarıldı Teknelerden yolunu bulamadı! Yunus yavrusu ekiplerce kurtarıldı

Pazar günü, cumartesi sabahına benzer serin rüzgarlarla başlıyor ama gün içinde Türkiye genelinde güneş yüzünü gösterir. Sıcaklıklar Pazar günü 1-3 derece kadar yükselse de Anadolu gece ayazı yaşıyor, Ankara’da günün en düşükleri uzun zamandan sonra 0°C’ye ve biraz altına iniyor.

Doğu Anadolu’da beklenen kar yağışları esnasında gecenin havası biraz yumuşasa da Pazartesi sabahı açık gökyüzü ile bölge hava -6°C’ye kadar soğuyacak. Erzurum ve çevre merkezlerde yeni hafta başında buzlanmaya dikkat edilmeli.