Okulların kapanması yaklaştı. Özellikle çalışan veliler çocuklarının boş vakitlerini değerlendirmek ve spor yaptırmak amacıyla spor okulu arayışına girdiler.

Diğer eğitimler gibi spor eğitimininde minumum standartları ve özellikleri olmalı. Merdivenaltı olarak nitelediğimiz bazı spor okullarında çocuğumuz sadece boş zaman değerlendirmiş olacak spor eğitimi adına hiçbir kazanım elde edemeyecektir. Spor okulunun niteliklerine baktığımızda ilk bakacağımız özellik antrenör seçimi olacaktır. Bununla beraber en önemli noktalardan birisi tesisin fiziki durumu ve tesisteki öğrenci sayısı önemlidir. Kalabalık ve fiziki durumu yetersiz tesislerde spor eğitimi tam bir kargaşaya dönüşecek belkide çocuk spordan en başta soğuyacaktır.
   

İyi bir antrenörle beraber tesisin fiziki durumu ve uygulanan branştaki öğrenci sayısının verimli eğitim verecek şekilde planlanması o spor dalının iyi bir şekilde öğrenilmesi sağlanacaktır. Bu sayede eğitimden de istenilen verim elde edilmiş olacaktır. Özellikle birçok branşı içerisinde bulunduran tam günlük yaz spor okullarında sayıya ve fiziki ortama dikkat edilmediği zaman spor okulunun yararından çok çocuğa yaz eziyeti olarak yansıması kaçınılmazdır. Sıcak havada yetersiz dinlenmede o branştan o branşa koşan çocuklar hafif bir öğle yemeği sonrası tempoya aynen devam ederken bitkin düşmekte bu da gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. 
   

Sevgili veliler spor okulu seçerken özellikle yukarıda bahsettiğimiz bu unsurlara dikkat edelim. Çocuğumuz için onun ilgisini çekecek ve onu geliştirecek spor dallarına yönelelim. Mümkün oldupunda sabahtan akşama kadar olan ve içerisinde tam çok sayıda branş bulunan kurslar yerine tek veya çift branş bulunan spor okkullarını tercih edelim. Unutmayın çok sayıda branş olması ve çocuğumuzun akşama kadar dolu olması günün çok verimli geçmesi anlamına gelmez.