EYT ile ilgili kanununda gözler Aralık ayına çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de çözüm aşamasına geldiğini ifade etmişti. 

Milyonlarca kişi EYT'de formülün ne olacağını ya da kimleri nasıl kapsayacağını merak ediyor. 1999 öncesi zorunlu staj yapmış olanlar bunların başında geliyor. Peki, staj başlangıcı işe başlama tarihi olarak kabul edilirse kim nasıl yararlanacak? İşte cevabı..

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor? Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor?

"EYT'DE ÇÖZÜM AŞAMASINDAYIZ"

Vedat Bilgin, EYT konusunda masada tek bir formül olduğunu söylemişti. O formülü açıklamadı ancak çözüm aşamasında olduklarını belirtti. Aralık ayında EYT düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması bekleniyor.  

STAJ TARİHİ İŞE BAŞLANGIÇ TARİHİ OLACAK MI?

Milyonlarca staj mağduru SSK'nın başlangıç tarihi sayılmasını talep ediyor. Staj süresinin emeklilik kapsamında sayılıp sayılmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Vedat Bilgin "Bu konuda çalışma yaptırıyorum" sözleriyle ilk sinyali verdi.