TBMM’de devam eden görüşmelerde söz alan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, iktidara çağrıda bulunarak “EYT’li vatandaşlarımız, emeklilik için staj ve çıraklık süresini saydıramayan vatandaşlarımızın eşitlik ve adalet beklemektedir” dedi.

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

Bahşi, Genel Kurul’da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Değerli milletvekilleri, genel olarak vergi kanunları hükûmet politikalarının mali anlamda bir ifadesidir. Elde edilen verginin adil biçimde, toplumun her kesimi arasında adilce ve eşitçe paylaşılıp paylaşılmaması vergi politikalarının en önemli unsurudur. Türkiye’de mevcut vergi politikaları tamamen güçlüyü daha güçlü kılmak, yoksulu daha yoksul hâle getirmek üzerine kuruludur.

İşte, emeklilerimizin hâlini görüyorsunuz. Yıllarca hizmet verdikten sonra geçim kaygısı duymadan, onuruna yaraşır bir hayat sürmeyi temin etmek devletin en önemli, öncelikli görevlerinden biridir ancak emeklilerin tamamına yakını açlık sınırının altındadır. AK Parti, emeklilere maaş artışı yerine harçlık vermektedir, harçlık verirken de emekliler arasında ayrımcılık yapmaktadır. Bu çifte standarda, bu ikili uygulamaya son verilmeli ve emeklilere bir bütün olarak bakılmalıdır. Devlet, herkes için eşit hak ve yükümlülükler içeren bir sosyal güvenlik sistemi kurgulamak zorundadır ancak bugün birçok vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır. Emeklilikte yaşa takılan, emeklilikte prim gün sayısına takılan ve emeklilik için staj ve çıraklık süresini saydıramayan, dolayısıyla, emeklilikte AK Parti’ye takılan milyonlarca vatandaşımız eşitlik ve adalet beklemektedir.”