Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin staj ve çıraklık sigortası olanlar ile ilgili "Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil." demesi üzerine tepkiler çığ gibi büyümeye başladı.

Çalışma Bakanı Bilgin'in, konuyla ilgili olumsuz açıklama yapmasının ardından Staj Sigortası Mağdurları, siyasilerden destek aramaya başladı.

STAJ MAĞDURLARINA ÇÖZÜM SÖZÜ

Staj mağdurlarına çözüm sözü veren Akbaşoğlu, “AK Parti olarak bu konuya da el atacağız” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, çalışmaların takipçisi olacaklarını ifade etti. Ancak ne hükumet kanadandan ne de muhalefet kanadından ses çıkmadı. Azımsanmayacak kadar fazla bir kitleye sahip olan staj mağdurları tepkilerini sosyal medya platformu üzerinden göstermeye devam ediyor. 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor? Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor?

Yaklaşık bir buçuk milyon staj ve çıraklık sigortası mağduru yaşadıkları sorunun çözümüne ulaşamadı. Meslek lisesi, Yüksekokul üniversitelerde veya çıraklık okullarında eğitim görürken prim günü yatırılmadığından içinde bulundukları mağduriyetin son bulmasını istiyor.