Staj mağdurları siyasilerden destek aramaya devam ediyor. Seçimin yaklaşmasıyla beraber EYT'nin yanı sıra Staj ve Çıraklık mağduriyetine ilişkin vaadlerde bulunan CHP'den son zamanlarda grup toplantılarında konuya ilişki yeni bir açıklama yapmadı.

CHP, Çırak ve stajyer'ler için ne gibi düzenleme yapacak? Yeni bir açıklama gündeme gelmedi. Mağdurlar CHP'den konuya ilişkin yeni bir açıklama bekliyor. 

Gözler CHP'ye çevrildi....

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

NE OLMUŞTU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Mesleki eğitim; kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve iş yerleri ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki eğitim ve öğrenimi kapsamaktadır. İşletmelerde mesleki eğitimin amacı, öğrencinin iş hayatına dahil olması değil eğitiminin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama ile öğrenmesidir. Başka bir ifade ile bunlar bildiğimiz anlamda bir çalışan değil öğrencidirler”ifadelerini kullanmasının ardındn staj mağdurlarına kapıları tamamen kapatmıştı. 

Çıkacak EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen 2 buçuk milyon staj mağduru var. Yok sayıldıkça daha çok varolan bir kitleyi nereye kadar görmezden gelebilirler ki? Gözler yetkililere çevrildi...