Konuya dair Staj Mağdurları Derneği üyesi Ahmet Aksu BursaMuhalif Gazetesi’ne verdiği açıklamada, bu konuyu Ankara’daki dernek yöneticileri ile görüştüklerini belirtti. Aksu “Burada sorun, meslek lisesinden mezun olan arkadaşlarımızın, 2 yıl staj yaptıkları halde SGK’ye bildirim işlemlerinin yapılmamış olması. Bazı arkadaşların da SGK’ye geçiş sürecinde, bildirimleri yapılmasına rağmen karışıklık olmuş. Bu iki sorunu çözmek için de arkadaşların ilk olarak SGK’ye başvurması gerekiyor. Ayrıca, takip açısından okuldan mezun olduklarında zorunlu staj yaptıklarına dair kağıt almaları gerekiyor. Bu kağıtlarla sigortaya başvurup, ‘Biz şu tarihlerde şu fabrikada staj yaptık, ana okulumuz bildirmedi’ gibi iş bildirimi ile başvuru gerekiyor ama SGK bunu da kabul etmiyor, ‘yasal mevzuata uygun değildir’ diyor.” dedi.

“Pusulaya staj yazar, atarım”

Staj Mağdurları Derneği yöneticilerinin Ankara’da siyasi partilerle görüşmeler yaptığını belirten Aksu, “Büyük bir mağduriyet var ortada, staj girişi kabul edilenler olarak mahkeme yoluyla da bu konuda emsal oluşturmaya çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımızın ilk olarak yapacağı okullarından, çalıştıkları hastanelerden belgelerini toplayarak mahkemeye başvurmaları. Bu kayıtlar zaten okullarda saklanıyor ya da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan mail üzerinden bunu talep ettiğinizde size geri bildirim veriyor.” ifadeleri ile izledikleri yol haritasına da değindi.

“Arkadaşların tek yapacağı, bu kağıtlara ulaşmak, ‘Biz bu şu okulu bitirdik, stajımızı yaptık ve SGK girişimiz yok’ diyerek belgelerini istemeleri ve hukuki süreci başlatmaları bu anlamda önemli.” diyen Aksu, Staj Mağdurları Derneği’nin MHP Grup Başkanlığı ile görüşme yaptığını, daha önce de AKP Grup Başkanlığı ve CHP’li vekil Süleyman Girgin ile de görüştüğünü söyledi. 

Aksu, mağduriyetin giderilmesi için her alanda mücadele ettiklerini ve eskiye göre seçimlerde etkilerinin de olacağını şu sözlerle ifade ediyor:

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!

 “Yani sürekli görüşme halindeyiz ama şu anda iktidar tarafı staj mağduriyetini gidermeye sıcak bakmıyor. Fakat biz de çalışmaya devam ediyoruz. Neticede büyük bir oy potansiyelimiz var ve biz oy çizgimizi gerekli yerlere bildirdik. Staj olmadığı sürece kesinlikle iktidar partilerinin hiçbirine oy vermeyeceğiz. Muhalif kanada oy vermeyecek ama staj mağduru olanlar da ‘pusulaya staj yazar, atarım’ diyor. Bu şekilde blok oyunuz zarar görür dediğimizde de biraz duygusal bakan arkadaşlar ‘sol veya işte o tarz cemiyete oy vermem ama 20 senedir AK Parti’ye oy vermiştim ama bu saatten sonra beni düşünmen bir partiye oy kullanmayacağım’ diyor.”