Bilgin, "Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil." açıklamasında bulundu.

EYT Staj mağduriyeti hakkında konuşan SGK Uzmanı Çetin Ateş, "Konular farklı. Sayın Bakan biz staj mağdurlarını kabul edip EYT kapsamına sokacağız diyemez zaten. Çünkü konular farklı. EYT tamamen yaş ile ilgili bir konu. Staj farklı bir olay. Bunlar ayrı ayrı çalışılmalı. Ancak hepsinin sorunu çözüldüğünde doğal olarak hepsi EYT kapsamına giriyor. Yani son durak EYT'ye gidecek." açıklamasında bulundu. 

EYT'DE STAJ SİGORTA BAŞLANGICI SAYILACAK MI?

Staj sırasında yapılan kısa vadeli sigorta, emeklilik hesabında kullanılmıyor. e-Devlet'te görünüyor ancak primler yatırılmadığı için emeklilik hesabında başlangıç kabul edilmiyor. 5510 sayılı yasanın 41. maddesinde ise eğitim ve staj ile ilgili borçlanma imkanları bulunuyor. Madde kapsamı ise şu şekilde: İş sözleşmesiyle çalışan sigortalı resmi öğrenci olarak geçirilen öğrenim süreleri 18 yaşından sonraki kısmıyla borçlandırabilir. 

Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor! Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor!

Avukatlık stajı, doktora öğrenimi ve uzmanlık öğrenimi... Bu ve benzeri iş kolları 18 yaşının tamamlanmasından sonraki döneme ait olarak borçlandırılarak sigortalılıktan sayılıyor. Fakat bu borçlanma örnekleri meslek lisesi stajı yapanlara ya da çıraklıkla iş hayatına atılanlara da uygulanabilir. (TGRTHABER)