EYT düzenlemesinin ardından dikkate alınmayan stajyerler ve çıraklar çocuk yaştan beri çalıştıklarının görülmemesine ve bir kesimin mağduriyeti giderilirken kendi sorunlarının görmezden gelinmesine karşı çıkmaya devam ediyor. Başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen mağdurlar, çocuk yaştan beri çalışmalarının karşılığının emeklilikle sağlanması için canla başla mücadele ediyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 8 Eylül 1999'dan önce stajyer ve çırak kaydı bulunanlar sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını karşıladıkları takdirde yaş şartı aranmadan emekli olabilmek istiyorlar.

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklıklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve Ocak ayında Meclis'e sunulması beklenen EYT düzenlemesi kapsamından yararlanmayı istiyorlar. 

Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı! Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı!

Çırak ve stajyeler SGK’ye kayıtlıyken çalıştıklarını ve Sigorta Sicil Kaydı belgesinde “ilk işe giriş tarihi” ifadesinin açık bir şekilde yer aldığını belirterek stajyer ve çıraklar için de borçlanma hakkı istiyor.

Gün geçtikçe sesleri daha çok yükselen ve büyüyen bir kitlenin görmezden gelinip gelinmeyeceği merak konusu olurken EYT maddelerinde staj ve çıraklıklara değinilmemesi de tepki çekti. Bakanlığın seçim öncesi milyonlarca staj ve çıraklık mağdurunu da memnun edecek bir çalışmada bulunması bekleniyor.