Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım

EYT düzenlemesinin ardından dikkate alınmayan stajyerler ve çıraklar çocuk yaştan beri çalıştıklarının görülmemesine ve bir kesimin mağduriyeti giderilirken kendi sorunlarının görmezden gelinmesine karşı çıkmaya devam ediyor. Başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen mağdurlar, çocuk yaştan beri çalışmalarının karşılığının emeklilikle sağlanması için canla başla mücadele ediyor. 

Bursa Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği yaşanan bu mağduriyete karşı bir kez daha ses çıkarmak için binlerce staj ve çıraklık mağduruyla 15 Temmuz Şehreküstü Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ve CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş da katıldı.

Türkiye genelinde 99 öncesi toplamda 250 bin kişinin bulunduğu belirtilen açıklamada yaşanan mağduriyet bir kez daha dile getirildi. 15-16 yaşındaki çocuklara sigortalılığın seçenek mi ya da zorunluluk mu olduğunun sorulamayacağı vurgulanırken şu ifadelerde bulunuldu:

“Bizleri ötelenmiş hissettirmeyiniz, bizleri kandırılmış hissettirmeyiniz. Bizler çocuktuk, aklımızın sigortanın kollarına ermesi mümkün değildi. Bizler akşam ezanlarında ‘sofrada ol’ denilen nesillerdik. Kendi kendimize karar verme imkanımız yoktu. 18 yaşından küçük olduğumuz için bu kararları tek başımıza almamız mümkün değildi. Bir kez daha soruyoruz. Bizim hayatımızı mahveden kararları bizim adımıza kim aldı, bizi bu durumlara kim düşürdü? Birileri hata yaptıysa kim düzeltecek? Tabii ki sonsuz güven duyduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin değerli parlamenterleri ve siyasi partileri düzeltecektir. Biz bu ülkenin evlatlarıyız. Bir haksızlık oldu ise bir an önce stajımızın ve çıraklığımızın SGK başlangıcı olarak kabul edilmesi gerekir. Sizlerden vaat değil çözüm bekliyoruz. Bu haksızlığın bir an önce sonlandırılmasını, e-devlet’te yazan sosyal güvenlik kurumunda bulunan ilk tescil numaralarımızın sigorta başlangıcı yapılmasını istiyoruz. Bizim mücadelemiz bu hak davası sonuçlanana kadar devam edecektir kar tanesiydik Çığa dönüştük birbirimize kenetlendik hakkımız bize teslim edilene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz”