Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler” Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) için yeni düzenlemelerde sona yaklaşıldı. Tek bir formül üzerinde durduklarını belirten  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT için Aralık ayını işaret etti.  Peki çıraklık ve staj sigortası EYT’de başlangıç sayılacak mı? İşte Bakan Vedat Bilgin’in konuyla ilgili yaptığı son açıklama...

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI BAŞLANGIÇ SAYILACAK MI?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada önlerinde tek bir formül olduğuna vurgu yaparken, çok sayıda kişinin EYT düzenlemesi beklediğini hatırlattı.

Staj ve çıraklık sigortası EYT’de başlangıç sayılacak mı Beklenen açıklama Bakan Vedat Bilgin’den geldi

Çalışma gün sayılarını, yıllarını ve sosyal güvenlikteki sağlık sigortası primlerini gözden geçireceklerine dikkat çeken Bilgin “ En uygun, en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız.” dedi.

Açıklamasının devamında staj sigortasının EYT kapsamında olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Bakan Bilgin “ Bir defa çalışmamız bitmedi. İkincisi, adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak.” ifadelerini kullandı.

ARALIK AYINDA MECLİSE TAŞINACAK

Devamında Bakan Bilgin Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.” ifadelerini kullandı.