Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. AFAD, saat 12.10 itibarıyla 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı. Depremde 5 bin 775 bina yıkıldı.

Staj Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, göçük altında kalan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Birçok stajter ve çıraklık mağdurları para yardımında bulundu. 

Alper Özüpak'tan Özgür Özel'e: Duyduk ki emekli mitingi yapacakmışsınız... Alper Özüpak'tan Özgür Özel'e: Duyduk ki emekli mitingi yapacakmışsınız...

Salman,  "Arkadaşlar saat 12.00 itibariyle yaklaşık 126 bin tl bağış toplanmıştır. Daha önce belirttiğimiz ihtiyaç malzemelerini tedarik için gittiğimde afet bölgelerinde AFAD dışında yapılan yardımlarda bazı ihtiyaç malzemelerinin çok fazla olduğu, bazılarının da hiç olmadığı bilgisi verilmektedir. Bu durumun bazı ihtiyaç malzemelerinin bulunmamasına, bazılarının da çok fazla olmasına neden olduğu bilgisini aldım. AFAD bağışları alarak neye ihtiyaç varsa onu satın alıyormuş. Bu nedenle AFAD dışında alım yapılıp afet bölgesine gönderilemiyor. 
Topladığımız meblağı banka dekontlarını da sizlerle paylaşarak dernek adına AFAD a bağışlayacağız ki neye ihtiyaç varsa oraya kullanılsın. Allah güzel ülkemize, insanlığa bir daha böyle günler yaşatmasın 
Ferhat SALMAN
Staj Mağdurları Derneği Başkanı"